06 de març 2011

Nova Zelanda: dades pràctiques

Diners:
  • Nova Zelanda és car.
  • A diferència dels països que hem visitat, i com era d’esperar, gairebé tots els pagaments es poden fer amb targeta de crèdit i per tant no t’has de trencar el cap per buscar el banc que no té comissió o la casa de canvi més bona.
  • L’opció campervan pot ser no és la més barata però et dona tota la llibertat del món i més per decidir la ruta i on quedar-te a dormir. La més barata és agafar un openbus i dormir en dormitoris d’albergs, això sí, s’ha de vigilar a quin alberg fas cap perquè són carillos.

La gent:
  • Doncs no hem tingut l’ocasió de relacionar-nos molt amb els Kiwis perquè amb la furgo vas molt a la teva i és un país tan preparat pel turisme que és una mica self-service.
  • Amb el tema de la muntanya i les precaucions a prendre són molt exagerats i alarmistes.

“Hotels” Campsites:
Molts dies hem dormit de gratis acampats en llocs on teòricament no es podia. A l’illa Nord no controlen tant com a l’illa Sud. Els agents del Department of Conservation són els que vigilen que no es faci acampada lliure als parcs.

Christchurch: Stonehurst Lodge. 28NZD/pax. Dormitori compartit. Hi ha piscina.
Te Anau: Great Lake Holiday Park. 17NZD/pax. Plaça de furgo i instal·lacions noves.
Wanaka: Campervan Park. 37NZD/furgo. És només per a furgos i caravanes. Tenen unes instal·lacions inmillorables amb sauna, jacuzzi i wifi gratis.
Fox Glacier: Fox Glacier Holiday Park. 34NZD/furgo. Instal·lacions noves amb internet pagando.
Wellington: Gateway Holiday Park. 36NZD/furgo. Les places són com places d’aparcament. Tenen wifi barat i relació qualitat-preu-distància a Wellington està bé.
Rotorua: Rotorua Thermal Holiday Park. ??NZD/furgo. Tenen piscines termals fet que el fa d’allò més recomanable.

Desplaçaments:
Com ja sabeu hem fet el país amb una furgoneta Toyota Town Ace 4x4 que gastava la friolera de 12l/100km. El total de gasolina que hem gastat ha estat d’uns 500€.
Picton-Wellington. Ferry de la companyia Interislander. 228NZD



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada