26 de febrer 2011

Coromandel: anem a la platja


La Wicked ja ens havia portat per molts paratges de NZ, però encara ens faltava veure com eren les platges d’aquest país. Així que vam enfilar una carretera de corbes al nord de Rotorua per posar-nos a la península de Coromandel. Allí vam estar a tres llocs: Opoutere, Hot Water Beach i Opito. A Opoutere, en un raconet d’allò més tranquil d’on només calia creuar un bosc de pins per arribar a la platja, ens vam assabentar del terratrèmol de Chirstchurch.

Opoutere tenia una platja on al caminar no deixaves petjades (super raro!) i on la sorra humida era quasi com un mirall. D’allí vam pujar fins a la Hot Water Beach que, com el seu nom indica, té aigua calenta. I us preguntareu... com? Doncs resulta que a relativament poca distància de la superfície hi ha un filó de magma que fa que la sorra estigui calenta i que l’aigua que l’envolta també. Era curiós estar dins el mar jugant amb les ones i cremant-nos els peus al mateix temps. Com que la zona que està calenta només és accessible amb marea baixa, fins a la tarda no va començar a arribar la gent,. Nosaltres, quan ho vam veure bé, vam fer un bon forat a la sorra que es va convertir en una basseta d’aigua tèbia on vam estar en remull la resta de la tarda acompanyats per l’Andreu i la Igua, dos viatgers com nosaltres. Quan ens vam aixecar vam veure que hi havia un fotimer de gent que havien fet el mateix i aquell rocle de sorra estava inundat de persones en remull!! Per tornar a trobar la tranquil·litat, vam anar a passar la nit a Opito, una platja semblant a Opoutere amb la que vam dir adéu als viatges de la Wicked, ja que l’endemà vam anar fins a Auckland on hem acabat el periple kiwi. Ara cap a terres xilenes!!

Per cert, un missatge per aquells que segui el calendari: hem hagut de modificar una mica la nostra ruta i segurament no anirem a Perú. És època de pluges i pel que sembla les carreteres no són massa segures i les inundacions abundants. Si no vols pols no vagis a l’era, que diuen.





10 comentaris:

  1. hola carinyos. prepareo-vos a parlar el castellà. que on aneu en parlen forsa. molt maques aquestes platges, les gavines estan molt brocejades, s'els ha cremat el bec.. je. bona nit i fins dema¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Esteu súper morenos!!!!
    I nosaltres aquí amb fred... axissssssssss (d'estarnut) ;p

    ResponElimina
  3. MORENAZOS!

    visca! (informo que el barça va sobre rodes...)

    abraçades!

    ResponElimina
  4. de moment els pronostics venen be, gairebe sempre sol. per quin lloc de xile us moureu? tot el nord?
    diuen que fa calor

    ResponElimina
  5. Xulissimes aquestes platjes, són autentics miralls, bon canvi de continent, visitareu l'illa de Pascua?

    ResponElimina
  6. Ei nois que passe aqui?? Xili no es tan wapo com us pensaveu o k? tranquils k no ens en riurem, xo penjeu les fotos que ja estem amb el mono...ens teniu molt mal acostumats!!

    ResponElimina
  7. kina por lo del terretrèmol no?? no el vau notar?? jo aqui estic desconectada i no me'n vaig enterar fins dies després.
    kina passada NZ!! bueno, com tot el que veieu...
    ara estarem al mateix continent!!
    ja sabeu que si teniu temps us espero aqui a la meva illeta... jeje

    ResponElimina
  8. quins paisatges collonuts a NZ!
    yo de regreso a barna fa una setmana, aqui us espero... una abraçada mol fort!

    ResponElimina