12 de febrer 2011

Per les carreteres i els parcs nacionals

Bé, per fi tornem a tenir un lloc on connectar-nos a internet i poder penjar alguna coseta. Per ara, el nostre viatge per nova zelanda és mig a la carretera mig a la muntanya. A cop de mapa anem decidint cap on anem i allí  on ens sembla bé fem alguna excursió i acampem. Aquests dies hem anat a diversos llocs. Primer vam fer cap a Queenstown i Glenorchy. Les dues poblacions estan a la costa d'un llac enorme i molt maco, i cal dir que Queenstown, que és la capital de l'esport d'aventura, sembla de postal, en una badia de muntanya i en un emplaçament idíl·lic. Per ara, hem resistit la temptació dels esports d'aventura i ens guardem les reserves per fer alguna excursió amb helicòpter pels glaciars. A Glenorchy vam pujar el Mt.Alfred, un mataxulos. També hem visitat la zona de Milford Sound, que és un fiord que cau força aïllat a la costa oest. Impressiona veure muntanyotes verticals amb glaceres a dalt que neixen del mar. Per veure'l millor (i gratis, que els tours amb vaixell valien una pasta gansa) vam fer una excursió fins un coll que quedava força elevat. Molt xulo!! i avui al matí hem fet una altra excursió per veure un salt d'aigua de 171m. 







Aquí hi ha molta cultura de trekking i els camins estan molt ben marcats, desbrossats i equipats. Sembla que tinguin unes brigades enormes dedicades als parcs nacionals!

I per la carretera, doncs gairebé tot autocaravanes i furgonetes com la nostra. De fet, els 4.4 milions d'habitants de NZ queden molt difuminats i només veiem turistes. Fa gràcia perquè cada cop que ens creuem amb una Wicked com la nostra ens saludem entre nosaltres.

Bé, per avui ja està bé. Unes fotos i a dormir.

4 comentaris:

  1. Nova Zelanda sembla fet a la vostra mida

    ResponElimina
  2. AMB TANTES FOTOS AMB SALTS, ESTEM COMENÇANT A PENSAR QUE LI VOLEU FER LA COMPETÈNCIA ALS CANGURS !!!!!

    SALTEU ALTÍSSIM, ES NOTA QUE HO ESTEU PASSANT GENIAL, NOVA ZELANDA XULISSIMA, REALMENT A LA VOSTRA MIDA.

    LAI, PRIMICIA MUNDIAL, ET FELICITO PEL TEU SANT, ÉS AVUI HOY???? NO, NO ES QUE M'HAGI RECORDAT, LA VERITAT ÉS QUE HO HE SABUT PER LA LAIA SINTES.

    PETONS DELS DE CARDEDEU

    ResponElimina
  3. per molts anys carinyo. gracies per totes les fotos que ensenyeu. molt molt maco. i vosaltres els mes macos. bona nit i fins dema

    ResponElimina
  4. ASPATARRANT els paissatges... jo m'hi intento apropar per l'eart :P


    PETONARROS!

    ResponElimina