09 de febrer 2011

On the road


Ja estem “on the road”. El primer dia per Christchurch vam fer poca cosa més que passejar per la ciutat i reposar a l’alberg i l’endemà vam anar a cal Wicked a recollir la nostra furgoneta i el que serà casa nostra els propers 20 dies. Allí vam conèixer el Manel de Cervera, que viu a Sidney i que s’havia fet l’illa sud en 7 dies. I vam agafar la furgoneta. Com totes les Wicked, porta grafittis pintats per fora. La nostra es diu “asshole” (ja té mala llet) perquè hi ha tot d’ases que surten de forats al terra i al darrere hi diu “I’m surrounded... by ass-holes”. En fi... humor neozelandès. A dins hi tenim matalassets, lloc per desar les coses, estris de cuina, una pica per rentar plats i dues cadires plegables. És velleta del cagar però fa la feina. No passem de 80 km/h i tremola tota. És força graciós!



El primer dia no va fer massa bon temps i vam fer tirada llarga, passant primer per la Banks Peninsula, fins al llac Tekapo que neix d’una glacera i és de color turquesa. Vam aparcar la furgo a peu d’aigua i vam tenir vistes privilegiades tant a l’hora de sopar com l’endemà al matí. Aquí tot és enooooorme. Valls amplíssimes, llacs molt grans... i la carretera és una postal a cada racó. Bona part de la gràcia de NZ són els trajectes.




Ahir vam arribar fins a Aoraki o el Mount Cook, on vam fer nit. Abans, però, vam fer una visiteta al llac Tasman, que neix de la glacera amb el mateix nom i que només fa 30 anys que hi és, producte del desgel. Té alguns icebergs flotant que el fan diferent. La glacera del Tasman és la més gran i més llarga de tot NZ.



Avui, que ens ha despertat un guarda del parc picant a la finestra de la furgo, hem fet unes excursions curtes pel parc del Mt Cook. Després d’haver pagat la taxa per dormir aparcats al parc, hem anat pel Hooker Valley fins arribar a veure el llac i la glacera del mateix nom i després al Kea Point, des d’on hem vist un Mount Cook com el que pintarien els nens, amb forma de punta i nevat de dalt.



Ara, seguim “on the road”, a veure on farem nit.


10 comentaris:

  1. No sabeu com s'agraeix veure una foto com la 1a que heu penjat en aquesta entrada! jajajaja "Heus ací la civilització!"

    Una abraçadeta!

    p.c: sóc bastant asshole eh; ho he hagut de buscar perqué no sabia què volia dir!

    ResponElimina
  2. aixo de fer roadtriping amb una furbo deu ser canela fina, disfruteu fort i aprofiteu la maquina aquesta per fer algun trombet de gratis!!

    ResponElimina
  3. Quina bona idea aixó del Wicked no ho coneixia, Vau mirar el Couchsurfing també està molt bé.

    Nois m'he mort de la risa Ass holes JA,JA,JA, que bo el nom de la furgoneta amb els dibuixets que sutils/cabronets oi? (que ningú ho confongi amb asshole, eh??) JA.JA, JA tinc ganes que aquesta nit ho vegi en Juy pq es morirà de la risa.

    Aquests Neozelandesos són de cuidado!!!

    Crec que esteu en un lloc fantàstic, un dels meus preferits al món, envieu moltes fotos pq jo no hi he estat mai i sereu els com meus ulls.

    Apa a paseijar l'ass holes

    ResponElimina
  4. que bo! Aquest humor... sol pot ser millor si a sobre a la furgo hi sona bruce!!!!! :P

    ResponElimina
  5. m'encanta la combineta de imatges. i aquest ocell que vola.,,,, com ho feu aixo? sempre l'agafeu al vol. molt maco tot. petonets¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  6. Guay!. El paissatge em recorda Argentina. M'agraden molt els "7" ases de la furgo tot i que un te les orelles curtetes. Per cert, en una de les fotos surt una mena de "Corre-caminos" amb la samarreta del Barça i ,tot i que ho he mirat al Google, no se de quina "especie" és. Deu ser un bitxo Neozelandes.
    Apa, nanos, bon viatge.

    ResponElimina
  7. Agustí! Jo ho he trobat a la enciclopèdia natural, és un "carrecaminus batarrensis". Aquí diu que és un animal rar en la seva espècie, que se sol aparella amb un "aleteusrapidis lleidatanus". Són de la familia dels Tamarrensis. Per més info, consulta l'enciclopèdia de Medi Natural.

    ResponElimina
  8. Quin bon rotllo d'imatges!!! Quins paissatges! Lo de la furgo es molt fort!!! Fins que no he vist la foto no podia entendre com sortirien ases del terra...en fin q a diferència d'alguns, surto d currar i estic espessa! Petonarros tamarrindos!!

    ResponElimina
  9. ja esteu batejats¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ de conya.. que disfruteu molt¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  10. Efectivament, l'espècie tamarrensis és difícil de trobar, però no sé com ens ho fem que sempre en cacem un o altre al vol!

    Ele, lo del coachsurfing ens ho hem mirat i està molt bé! aquí a NZ, per això, tira més la furgo-casa pq el paisatge és brutal i hi ha un munt de llocs per acampar!

    Ah, i lo dels trombos és xungo amb una automàtica que barqueja un ou i un freno de mà que quasi no frena...

    bueno family!! molts petons!! si veieu que no pengem gaires posts és pq la "asshole" no té wi-fi.

    ResponElimina