16 de febrer 2011

El Fox Glacier des del gel


Com us podeu imaginar, amb el vol amb helicòpter no en vam tenir prou de glacera i ens van venir ganes d’explorar-la de més a prop. Per això vam anar als Fox Glacier Guidings i vam apuntar-nos a una excursió d’un dia pel gel. Aquest matí, doncs, hem agafat “els portantes” i hem vingut cap als FGG on ens han equipat amb el que necessitàvem, és a dir, uns crampons senzillets. Ens hem aproximat a la glacera per un camí lateral i hi hem pujat per una canal tota de gel que era força estreta. Cal dir que aquesta glacera és molt turística i que gairebé tothom hi puja a fer algun trekking amb els guies, o sigui que ho tenen molt preparat i per accedir-hi hi ha cavat unes escaletes al gel i tot. Pel gel hem pogut veure algunes formes originals, com una esquerda molt blava o un túnel que s’havia de creuar a quatre grapes. A pas de tortuga hem arribat fins al principi del que en diuen “icefalls”, que serien com les cascades del riu de gel. La guia ens ha anat explicant coses de la glacera, com ara que la part terminal està a només 200 m sobre el nivell del mar i que és de les més ràpides del món, amb punts que avancen a 5 m/dia degut a la forta inclinació. Això sí, hem vist que anar a pas de grup amb guia no fa per nosaltres; la propera vegada haurem d’optar per una cosa més “into the wild”. Per cert, si encara no heu vist la pel·lícula Into The Wild d’en Sean Penn, dediqueu-li una tarda de diumenge perquè val molt la pena.






10 comentaris:

  1. S'estan CONFIRMANT, o nés ben dit SUPERANT les meves espectatives de NZ . Quina maravella de paisatges!!!
    Lai, Joan les fotos, el video, tot el material que esteu compartint amb nosaltres és fantàstic.
    Sou uns artistes i aquest pais l'escenari perfecte
    Jo tb vull un racó a la vostra maleta

    ResponElimina
  2. fred... molt fred... Molt bunic també, però molt fred! :D


    pd: empanadilla el comentari de Héctor Cocinero me vas fotre eh!!! jajajaja M'ho vaig deixar, simple y llanamente, me-lo-de-jé! Ho vaig "apanyar" dient que es veuria al pròxim cap... El pròxim serà un pastís de plàtan! (i xocolate, obviously!)

    ResponElimina
  3. Sisi aneu fent "into the wild" que al pabo de la peli ya sabeu que li passa al final XDD, millor que pilleu un bon guia flipadets!! (parlant de pelis daventures us recomano 127horas)

    ResponElimina
  4. magnifig. alucino per un tubo¡¡¡¡

    ResponElimina
  5. GALLINA DE PIEL!! de l'emoció i de les sensacions.
    Petons. Teresa

    ResponElimina
  6. Wow! ja veiem que això de la glacera us ha agradat, eh? Ele, tant tu com la Blanca teniu un racó a la maleta i també a la furgo. Només cal que us deixeu caure per aquí...
    Tata, de fred en feia però suportable. De lo del vídeo de l'héctor ja en parlarem...jajajaja.
    Balta, no desvetllis el final de la pel·lícula! Ens apuntem la de 127horas.
    Anton, no al·lucinis tant que els paisatges de NZ recorden moltíssim als que teniu per Bariloche. Tindrem temps de comparar-los amb un bon mate.
    Mami, a tu t'encantaria!!

    ResponElimina
  7. EI, HEM PUJAT ALGUNES FOTOS DE NOVA ZELANDA PERQUÈ SINÓ SE'NS ACUMULA LA "FENYA" AL FINAL.

    ResponElimina
  8. ja ting la paba a punt. ja estic pensant que podem menjar, se us veu molt macos, podriem fer una paella o un assadito¡¡¡ ja veurem... pa amb farina integral, pastis .... ummmmmmmmmm. igual lo mes maco es el pacific, quina cosa mes maca. disfruteu a tope. que de temps ni ha de sobres

    ResponElimina
  9. acabem de veure les fotos i el arnaueta sa quedat flipant...el empresari diu que si feu un llibre amb les millors fotos us podeu forrar!!

    ResponElimina
  10. Què guapo nois!!!! Paisatges increïbles!!!!

    ResponElimina