12 de gener 2011

Vietnam: dades pràctiques

Diners:
  • Vietnam no té massa secrets pel que fa als diners. Altre cop es poden pagar els hotels i els busos de llarg recorregut amb USD i en la moneda local, és a dir, el Dong Vietnamita.
  • Si viatgeu amb targetes de crèdit hi ha molts caixers a tot arreu, però val la pena buscar els de Techom Bank, perquè no tenen límit màxim de reintegrament.
  • Si viatgeu amb els diners a la butxaca, millor fer el canvi un cop arribat al país perquè hem vist moltes agències de canvi que, per exemple per l’euro, donaven més diners que el canvi del nostre propi banc.
  • Seguint la tònica del Sud-est Asiàtic, dels preus no te’n pots refiar perquè li foten amb pala. Si el preu no està escrit enlloc, convé preguntar-lo primer i intentar regatejar, fins i tot pel menjar.


La gent:
Això és l’únic que li falla a aquest país. Evidentment, com a tot arreu, ens hem creuat persones molt maques i amables pel camí, de rialla sincera, però el tarannà predominant dels vietnamites és més aviat orc. No acabem d’entendre’n els motius, si és que n’hi ha, però potser és una mena de ressentiment cap a l’estranger degut a la guerra. Coses normals amb les que un es pot trobar són que t’escridassin per fets trivials, que acabis en una situació violenta perquè no vols sucumbir a l’estafa que et pretenen fer, que no et contestin o posin cara de pocs amics quan intentes demanar indicacions o que no et vulguin ni atendre. També són molt propensos a “fer la pua” al turista, en totes les variants imaginables. L’únic que els interessa són els diners que pots deixar anar i, si no ho fas, no ets mereixedor de cap atenció especial.


Hotels:
Hanoi: Prince Guest House. Hab doble petita però amb bany i a/c 13USD. L’hotel està a la zona de motxilleros al nord del llac i el personal és amable. Tenen internet gratis 30min/dia a l’ordinador de recepció però també hi ha wifi “gratis”.

Cat Ba: Phong Lan Hotel. Hab doble amb bany i a/c 6USD. Davant del mar, com la infinitat d’hotels que hi ha en aquest poblet. Tots tenen preus semblants. Segons la guia en temporada alta el preu es pot multiplicar per 2 o 3. Wifi gratis.

Ninh Binh: no recordem el nom però no cal, perquè vam anar a parar al cul del món, lluny del “centre” d’aquesta ciutat mig morta. Ens va costar 100000 VND (uns 5 USD). Wifi gratis a la recepció.

Hue: Thai Binh I Hotel. Hab doble amb bany i a/c 7USD. Bastant ben situat, en un carreró a uns 15 minuts caminant de la porta principal de la ciutadella. N’hi ha força per la zona que segur que són similars. Wifi gratis a la recepció.

Nha Trang: Thien Thanh Hotel. Hab doble amb bany i a/c 7USD. A tercera línia de mar, a la zona de turistes, bars, restaurants i discoteques, tot i que una mica apartat del merder. Wifi gratis.

Saigon: Nam Chau Guest House. Hab doble més aviat petita amb bany i a/c 10USD. Està a cinc minuts de la zona de turistes. Això és un punt a favor ja que la part guiri és un caos constant amb molta gent, soroll i molts locals. L’hotel sembla nou i tenen internet gratis. Al mateix carreró n’hi ha tres més.

Can Tho: Hien Guesthouse. Hab doble amb a/c, bany compartit 8USD. Res d’especial, està a uns minuts del centre.


Desplaçaments:
Hanoi – Haiphong – Cat Ba: autobús local des de l’estació de Luong Yien, 3h, 55000 VND +  Barca lenta (el ticket es compra dins la barca!!!!), 3h, 100000 VND.

Cat Ba – Sapa: A la tornada la barca va costar 90000 VND comprant el ticket a l’embarcador i en una barca més ràpida, 2,5h + autobús 55000 VND fins a Hanoi + sleeping bus local des de l’estació de Gia Lam, 12h, 180000 VND.

Sapa – Ninh Binh: autobús de la companyia VietBus teòricament directe que en arribar a Hanoi ens van dir que no ens portaven a Ninh Binh sinó a Phu Ly, a 30km. Després de fer-nos molt pesats i insistents ens van col·locar en un minibús que anava a Ninh Binh. Vam pagar 240000 VND i el trajecte, amb esceneta inclosa a les 5 del matí, va durar 14h. Per fer aquest trajecte val més la pena consultar una altra companyia.

Ninh Binh – Hué: sleeping bus, 11h, 250000 VND.

Hué – Hoi An – Nha Trang: vam agafar una mena de ticket obert que incloïa un autobús de seients, 4h fins a Hoi An + sleeping bus fins Nha Trang, 10h. Preu total 260000 VND.

Nha Trang – Saigon: sleeping bus, 10h, 150000 VND. Els preus inicials eren més cars (uns 180000) però després de rebuscar i regatejar vam trobar la Smile Travel que ens va fer bon preu i el bus era còmode.

Saigon – Can Tho: autobús local que sortia de l’estació de Mien Tay, 4h, 80000 VND.

Can Tho – Phnom Penh: autobús local però contractat a la Cantho Tourist (carreguen 3USD per bitllet). 15USD i inclou un àpat tot just una hora havent sortit (et donen un ticket en vietnamita i no t’avisen de què és) i t’ajuden a fer el visat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada