14 de gener 2011

Arribada a Phnom Penh i escapada a Kampot

Després de passejar-nos pel Mejong vam anar directes cap a la capital de Cambodja. A Phnom Penh ja ens hi esperava l’Agus amb el seu barret per protegir-se del sol i encongit dins d’un tuc-tuc que ens va portar fins a la casa dels germans. Allí hi vam conèixer al germà Diego de Colòmbia i al germà Gilbert de Ghana, ells tres formen la família Marista que ens acull aquests dies. Ens recorda molt al cole, amb la petita capella i les imatges de Marcel·lí. El primer dia a sopar vam tenir la grata sorpresa de que l’Agus havia portat torrons des de Catalunya i en vam fer un tastet així com de ratafia de la seva cunyada.




L’endemà el vam acompanyar al mercat del barri i vam veure com domina el khamer entre parades de verdura, carn i fruita. Seria un cambodjà més si no fos perquè els treu dos caps a tots. A la tarda vam agafar les bicis i vam anar a conèixer el centre de Phnom Penh. La primera impressió que n’hem tingut és la d’una ciutat bonica i gran amb molta gent estrangera que hi viu i hi treballa, sobretot amb ONG’s.

Per veure el dia a dia dels germans a Phonm Penh ens havíem d’esperar a que els nens tornessin de vacances, i per això hem fet una petita escapada al sud de Cambodja, a Kampot. Aquí hem pogut passejar per un parc nacional que hi ha a prop i banyar-nos a la platja. Kampot té un arquitectura que ens ha recordat a la de Hoi An però deslluïda pel que ha patit aquest país. Demà tornem  cap a Phnom Penh de nou per passar-hi uns dies més.





10 comentaris:

  1. PER CERT, JA HEM PENJAT LES FOTOS DEL VIETNAM (BUENO, UNA SEL·LECCIÓ)

    ResponElimina
  2. La foto amb l'Agustí, i els germans maristes ens fa sentir que sou a casa. Petons per tots des de Lleida!!

    ResponElimina
  3. petonets carinyos. molt maco el viatge, molts cambis.... a tope¡¡¡¡

    ResponElimina
  4. pobre "tocino"... I sí, s'agraeix veure-us amb el germà Agustí!!! tot sigui dic

    ResponElimina
  5. DONGUEU FORTES ABRAÇADES I CUIDEU-LO FORÇA A L'AGUS!

    ResponElimina
  6. Que bona la foto del tocino! esteu tts bé? Feu bona cara, pèl que vec, i algun pèl blanc també, tatà :D Un petonarro!

    ResponElimina
  7. Laia, Joan... la vostra visita ha estat el més gran que ha passat a Cambodja des del temps del Pol Pot... gràcies! Puc dir a la Blanca que m'heu cuidat molt bé i al L'Agustí que els petons han arribat!!
    Bon viatge cap a Fitji i rodalies. Gaudiu de tot plegat!!!!
    Que la Bona Mare us beneeixi!!!

    ResponElimina
  8. Wola Agus! Això vol dir que ja teniu el problema de l'Internet arreglat?
    Per nosaltres també han estat uns dies molt especials.
    Una abraçada ben forta i cuideu al Bisbe.

    ResponElimina
  9. LES FOTOS DE CAMBODJA JA ESTAN PENJADES.

    ResponElimina