20 de gener 2011

Últims dies a Phnom Penh i cap a Siem Reap falta gent (o no)

Els últims dies a Phnom Penh hem fet vida força casolana, hem pogut cuinar i menjar plats més de casa, esmorzar només sortir del llit, anar al mercat o passejar amb bici sense necessitat de mapa. 

El que ens ha agradat més de visitar aquests dies de la mà de l'Agus és l'escola de La Valla i el centre Yodifee. La Valla és una escola nascuda d'un projecte dels germans Maristes australians, fundada el 1995, on tots els alumnes i professors tenen alguna discapacitat. Actualment hi ha uns 90 alumnes, tots ells provinents de famílies molt pobres que no poden fer-se càrrec dels nens i nenes o que no saben com fer-ho. Tenen unes instal·lacions envejables que han crescut a base de molts anys i de moltes aportacions de diverses ONGs, entitats, particulars, etc, amb tranquil·litat, dormitori per 70 alumnes i fins i tot una piscina on poden fer exercicis de rehabilitació. S'hi fa una feina que deixa bocabadat.




El 2002, de la mà d'un ex-alumne de La Valla, i amb fons Maristes, va néixer Yodifee, un centre on els nois i noies que surten de l'escola primària La Valla poden anar-hi per aprendre un ofici, treballar a la mateixa organització, ser acompanyats per cursar estudis superiors o fins i tot per obrir un negoci propi. Vam tenir la sort de conèixer en Nimul, el fundador i actual director, que ens va explicar com va començar Yodifee i realment és una història humana que val la pena. Tenen també una botiga a Phnom Penh (nº 172, carrer 13) on venen alguns productes que fan.

Us deixem les webs perquè hi feu un cop d'ull, que val molt la pena!!


Avui ja hem arribat a Siem Reap, la porta d'entrada als temples d'Angkor. Al vespre hem sortit a sopar i a fer un volt i hem flipat! això està ple de restaurants i locals súper fashion i amb un ambient millor que el de Bangkok. Demà toca bici i temples!!

3 comentaris:

  1. Increible !! les maquines de cosir de Yodifee son autentiques reliquies, qualsevol antiquari els hi pagaria força bé. Son com les que es feien servir aquí als anys 40/50. Aixó si, tenen l'avantatge de que mai es quedaran penjats per fallos electrics i sempre podran repararles amb filferros.

    ResponElimina
  2. Jo vull aprendre a cosir! Aquest cap de setmana, si no hi fa massa fred, faré pràctiques amb la màquina de la padrina! ^^

    ResponElimina