22 de gener 2011

Angkor What?

Siem Reap és la porta d'entrada als temples d'Angkor, entre els quals hi ha Angkor Wat, l'edifici religiós més gran del món. Per explorar la zona de forma sostenible, saludable i sobretot barata, hem llogat unes bicis i durant dos dies hem pedalat entre els temples. És temptador comparar-ho amb Bagan, però en realitat no tenen massa a veure. Aquí els temples estan fets de grans blocs de pedra apilats i esculpits, mentre que a Bagan eren de maons, i mentre a Bagan n'hi havia uns 4000, aquí en deu haver un centenar però són de mida més gran en general. La vegetació també és diferent, més densa i boscosa amb arbres enormes, altíssims, fent que els temples quedin amagats entre la malesa.

Angkor havia estat una gran ciutat amb més d'un milió d'habitants a l'època en que a Londres tot just en vivien 50000. Cada rei que passava per aquest imperi construïa un temple més maco i gran, culminant amb Angkor Wat. Avui queda poca cosa d'aquell imperi perquè els blocs de pedra han anat caient, la vegetació ha anat trencant parets i els khmer rouge van fer grans destrosses. Tot i així, hom es pot fer una idea del que va ser.

El que hem trobat "curiós" per no dir una altra cosa és que aquí el govern, per variar, no hi inverteix ni un duro. Cobren una entrada caríssima i, en canvi, a cada temple es veu un cartell dient "projecte de rehabilitació del temple X finançada per l'associació X del país... França, USA, Índia, Rep. Txeca, etc.". Ens preguntem on són els dòlars que paguem tots els guiris a l'entrar.

Ahir vam anar més de domingueros perquè vam sortir quan ja hi havia sol i ens vam menjar tots els autocars de japonesos (aquí és on hem vist més turistes per metre quadrat fins ara), però avui ja ho hem fet millor i hem sortit ben d'hora per veure sortir el sol i aprofitar la fresqueta i la calma del matí.







5 comentaris:

  1. jajaja m'han xivat que els hi queden 4 dies per estar a les FIJI...allo si que serà preciós. Ei nois us proposo un repte, a veure cuanta rabieta sou capaços de provocar-nos desde Fijilandia...

    ResponElimina
  2. Ei germans!!!
    Primer que tot dir-vos que la germana petita té raó, els temples d'Angkor són preciosos. I en segon lloc, espero que el germà gran també la tingui amb lo de Fiji.
    Per lo de la rabieta ja anirem penjant fotos.

    ResponElimina
  3. Que sapigueu que de fa dies que ja tinc reservat el meu comentari per a totes les entrades de les Fidji!!! ^^^^^^^^^^^^

    ResponElimina
  4. Fijilandia serà....
    LEGEN.... (wait for it).... DARY!
    Seguríssim però el que heu vist i fet fins ara, segur que no té preu (el Nuñez si no tingués preu estaria amb vosaltres, com no hi és, consideraré que sí que té preu... jiji).

    VOLDREM FOTOS AMB EL RITUAL HULA HULA eh... :P

    ResponElimina