25 de gener 2011

Cambodja: dades pràctiques


Diners:

  • As usual, Cambodja et permet operar amb USD i en Riels, potser és el país del sud-est asiàtic que amb més facilitat accepta USD. És a dir, que tot just cal canviar a riels.
  • Per obtenir moneda local es pot fer a les oficines de canvi o també a les botigues normals de carrer (per exemple joieries) perquè tenen bons canvis.
  • Una cosa bona de saber és que aquí hi ha bancs que et permeten treure o bé Riels o bé USD. Això vol dir que es poden obtenir dollars sense haver de fer un doble canvi de moneda i per tant no es perden diners (nosaltres per exemple hem aprofitat per treure’n i usar-los a les Fiji on sabem que cobren una alt percentatge de comissió si pagues amb targeta).



La gent:

  • La gent és simpàtica, potser te la poden fotre en Khmer, però amb una rialla a la boca.
  • Quan se'ls pregunta sobre el govern actual se'ls fa la boca petita i no en volen parlar. Ens recorda a la sensació que vàrem viure a Myanmar perquè encara que de Cambodja no se’n parli a les notícies, creiem que la situació política és molt semblant a la de Myanmar.



Hotels:

Kampot: Last Guest House. 6USD amb bany i sense AC. No té internet i està apartada del centre. No la recomanem per aquests dos motius.

Siem Reap: Popular Guest House. 6USD amb bany i sense AC. L’internet només està disponible a la recepció i restaurant. Està molt ben situat perquè el merder és a prop però lo suficientment lluny com per dormir amb tranquil·litat.



Desplaçaments:

Phnom Penh-Kampot. 3,5USD/pax. 5 hores.
Phnom Penh-Siem Reap 5USD/pax. 6hores.
Siem Reap-Bangkok 7 USD/pax. 11hores amb espera de 3 hores a la frontera per fer el papeleo, dinar i canviar del bus a una minivan.

6 comentaris:

  1. Magnifiques fotos, molts records des de la SEAT desitjan que gaudiu al màxim d'aquest viatge.

    ResponElimina
  2. Ei Jordi, molts records també per aquí i per Manresa. Espero que ja estiguis més recuperat del genoll.
    Abraçades!!!

    ResponElimina
  3. hola carinyos. aquests darrers dies hem estat acampant. dema si ting mes temps reviso lo aue heu escrit. petoneeeeeeeeeeeets

    ResponElimina
  4. ei ya començo ha estar una mica tip d'entrar a la web i no veure res de FIJI, voleu penjar algo o k ?!? va nois k ja tinc ganes veure platgetes...

    ResponElimina
  5. eiiiii jo també sempre vec la mateixa data!!! volem fotos i comentaris de les Fiji!!!
    que esteu de vacances totalment eh¿??¿
    besitossssss tamarrosssssss
    Balbina

    ResponElimina
  6. Eih!! familia cóm esteu per les meravelloses Fiji
    Fa uns dies que sabem del terrible huracà Yasi i estem una mica preocupats, heu notat cap efecte on esteu vosaltres??

    Els de Cardedeu

    ResponElimina