01 de gener 2011

SaPa

Els dos últims dies del 2010 els hem passat a SaPa, una població que van fer els francesos quan van ser per aquí i des d'on surten alguns trekkings famosos per les vistes de camps d'arròs i poblats indígenes.

Hem de dir que del que ens imaginàvem al que hi hem trobat, hi ha un bon tros. Vam fer un trekking de dos dies i el primer vam tenir força bon temps, amb estones de sol i núvols al final; tot  i això, vam poder veure una mica el famós paisatge d'arrossars que parla tothom. Això sí, heu de tenir present que és hivern i no hi queda ni un bri d'arròs, tots els camps estan negats d'aigua i el terreny és molt humit. El camí va entremig de camps i creua poblacions indígenes, el que passa és que les indígenes s'han acostumat una mica massa al turisme pel nostre gust i sembla tot plegat un circ. Vesteixen les robes tradicionals, que són molt vistoses i maques, però es dediquen a seguir insistentment als turistes per aconseguir vendre alguna manualitat. El punt bo és que vas tot el camí acompanyat i pots parlar amb elles (però s'ha de vigilar de no entrebancar-se perquè a vegades són com ombres!). La pena és que algunes són nenes ben jovenetes que haurien d'estar a l'escola i no esperant algun bitllet d'uns turistes.

El segon dia ens vam aixecar amb una boira més espessa que la de Lleida i no s'hi veia a un pam. Vam tornar a portar la comitiva d'indígenes seguint-nos tot el camí i vam creuar un parell més de poblacions per tornar finalment a SaPa al migdia. El resum és que per gaudir de SaPa s'hi ha d'anar a la primavera per veure el verd intens de l'espiga d'arròs i intentar explorar-ho de la forma més independent possible, si es pot.








4 comentaris:

  1. BON ANY TAMARRETS! k tingueu bona entrada al 2011 i continueu gaudint del viatge!
    Molts besitos

    ResponElimina
  2. tot molt umit. les cares son de felicitat. petonets carinyos, aqui noasaltres estem recuperan l'estomeg que esta fet pure. de mica en mica ens refem.petonetttttttttttts

    ResponElimina
  3. Happy New Year to you too ! We hope you envoy Vietnam. Your pictures are really nice. You are so lucky, we did not went to Sapa when we travelled in Vietnam 5 years ago and we regret it. We will go there one day for sure...

    ResponElimina
  4. I see that you've learn... you brought your rain jacket to trek in Sapa mountain...very wise !;-) I thing we all learn a big leasson: Never count on dry season !

    ResponElimina