04 de gener 2011

El Vietnam central

Del Vietnam central hem visitat les ciutats de Hué i Hoi An. Les dues són molt diferents però tenen el seu encant.

Hué és una ciutat més històrica, imperial, amb una ciutadella on havien desfilat diferents emperadors i ara en procés de reconstrucció, ja que amb la guerra es va destruir en bona part. El que en queda, però, et transporta a l'època dels emperadors (cal dir que el vídeo de l'entrada amb la reconstrucció virtual ajuda molt a la imaginació). Per explorar la ciutadella, per fora de la part "noble", vam llogar una moto. Això ens va permetre també arribar-nos fins a la tomba de Minh Mang, un emperador que reposa en un recinte al mig del bosc, entre llacs i construccions tradicionals. Vam passar una estona força agradable i tranquil·la en aquesta ciutat que ens va oferir més del que esperàvem.






I avui a mig matí hem arribat a Hoi An entre pluja i núvols, que per sort ens han respectat bastant. Hoi An té una ciutat antiga patrimoni de la humanitat, i és que el casc antic és de postal, bonic i amb sabor. Les casetes són baixes i pintades de color groc vainilla, amb teulades ying-yang de ceràmica i portes i finestres de fusta fosca. Està plena de comerços i sastres que fan roba a mida, i hi hem pogut menjar uns dels millors plats fins avui al Vietnam. A diferència d'altres ciutats, Hoi An es mostra tranquil·la i pausada, perfecta per passejar a pas lent. Aquest vespre agafem un autobús per fer més de 500 km fins a Nha Trang.






10 comentaris:

  1. Genials les fotos!!! Aquestes ciutats són super fotogèniques! :)

    ResponElimina
  2. La padrina vietnamita és genial! que simpàtica la senyora...
    Besitos!!!

    ResponElimina
  3. Hola tamarrus, per el que estic veient esteu fent la costa vietnamita, per cert he vist el bus i está bastant be per dormir unes horetes, les fotos continuen sent espectaculars,JOAN la foto que estás amb l'estatua del buda sembla que sigueseu amics de sempre....bonique foto.

    ResponElimina
  4. Bones Laia i Joan,

    Avui m'ha trobat a la Marta Llarden i al David Escolà pel carrer major i m'han explicat lo del vostre viatge.....buff quina enveja!!! Jo fa un any començava algo semblant amb el Pablo (www.amistarpelmon.blogspot.com) però el temps passa tant ràpid!!!
    Feu-me cas aprofiteu moltíssim, moltíssim, moltíssim i una abraçada molt forta ija ús seguiré pel blog!!!

    Oscar Garcia

    ResponElimina
  5. M'agrada l'atmosfera de la foto del carrer de Hoi An, crec que podria estar hores badant i passejant per aquesta mena de carrers. Deixeu que l'ànima d'aquest paisatge us influeixi. Us enrriquirà.

    ResponElimina
  6. Oscar!! quina passada el vostre viatge! hem estat mirant el blog i ja veiem que vau fer una desconnexió total. Això de ser nòmades és una passada. Una abraçada ben forta!!

    ResponElimina
  7. Ei Jordi!!! ja tens raó amb que Hué i Hoi An són fotogèniques. De moment les més boniques que ens hem trobat. Pensem tot sovint en vosaltres i que no fa tant que caminàveu per aquí. Una abraçada ben forta per tu i per l'Anna!!!

    ResponElimina
  8. petonets carinyos. som molts els que us anem seguin. com va el tema del menjar?. es molt diferent?

    ResponElimina
  9. ei Anton, doncs el menjar de vietnam és força bo. Molt d'arròs però cada dia descobrim algun plat nou. Fan servir també molts vegetals, molt ou... Avui hem dinat dins un mercat uns fideus d'arròs amb carn agredolça, cacauets, pastanaga, soja, enciam i ou dur.

    ResponElimina
  10. Hola Laia i Joan.
    Avui m'han la vostra família m'han parlat del vostre parèntesi. M'ha semblat genial. Us envio el meu record des de Lleida i seguiré d'aprop les vostres passes al llarg d'aquest (.......) Que us ho passeu molt bé

    ResponElimina