14 de novembre 2010

Pokhara

Ja fa 3 dies que som a Pokhara i 5 que vam creuar la frontera nepalí. En aquest país hem tingut la gran sort d'entrar-hi de la mà d'uns companys de viatge belgues molt macos. Ja us els vam presentar al post de Bye Bye India, ja que vam compartir aquell hermós viatge amb ells. Un d'ells, l'Eddy, fa 11 anys que ve al Nepal i, juntament amb la seva parella Françoise, tenen apadrinada una noia tibetana. Es diu Lhakpa Dolma i té 24 anys. Sempre que han vingut a Pokhara s'han hospedat al Butterfly Lodge, on nosaltres també estem dormint, i on ens estan tractant com a casa. L'amo d'aquest hotel, en Govinda, i la seva família també tenen una fundació per als nens desfavorits, que duu el mateix nom que el Lodge, i fan una bona feina. L'Eddy, la Françoise, en Wim i en March ajuden tant com poden aquesta fundació i també un orfenat a Kathmandú, a part d'apadrinar aquesta noia i una altra família.



Avui hem passat gairebé tot el dia amb la Dolma i la Françoise. Primer hem anat a fer els tràmits per entrar al parc de l'Annapurna (el cosí de la Dolma ens farà de guia) i després hem anat al Tashiling Tibetan Camp, que és on viuen. Aquí a Pokhara hi ha més d'un camp tibetà, on hi viuen els refugiats d'aquell país. Els qui naixen en aquests camps tenen nacionalitat tibetana, i no ho tenen fàcil per fer negocis o per sortir d'aquí.

Al camp hem estat a casa seva, i ens han ensenyat com viuen. Hem conegut la seva mare, una germana i un nebot, i ens ha parlat de la seva família. Són molt hospitalaris. Al camp també fabriquen catifes a mà que després venen als turistes o a botigues del Nepal i, pel que ens han explicat, la majoria dels diners que guanyen els fan venent collarets i altres records a les paradetes del camp durant la temporada de turistes. Amb això, i amb l'ajuda de tota la família, van passant. També hem entrat al monestir budista del camp i al "Devil's fall".
A la tarda hem estat preparant les motxilles i ultimant detalls amb el Lupsang, el cosí de la Dolma, que serà el nostre guia els propers dies.

Així doncs, aprofitem aquest post per dir-vos adéu fins d'aquí uns 15 dies. Demà comencem el trekking dels Annapurna i estarem incomunicats d'internet, és a dir, "no news, good news".




11 comentaris:

  1. Eis parella! DIsfruteu molt i molt del trekking!
    Algun dia dels 15 us podreu connectar, una mica car però 10 o 20 min s'agraeixen, només per saber que tot us va bé! Si a sobre aneu amb guia anireu com senyorets! Flipareu mandonguilles nano! Prepareuvos per un dels millor passeijos de la vostra vida! Us ho garanteixo! Una abrassada gegant i records de l'Aina també! Mua*

    ResponElimina
  2. hem estat mirant fotos de pokhara i els seus entorns que hi ha penjades al google maps i es un entorn idil·lic, es normal que la gent també sigui maca.

    ResponElimina
  3. que ho disfrutu molt. ja ens explicareu a la tornada. venga carinyoooooooos. us ho mereixeu.

    ResponElimina
  4. Molt bona l'última tirada tres posts. Us ho esteu currant moltíssim. Espero que us vagi molt bé el trekking, a agafar un bon ritme i si es pica algun tibetà amb vosaltres passeu-lo a lo Kilian Jornet! (sobretot el Joan després del massatge del gurú indi xD).

    ResponElimina
  5. Vigileu! (parduneuuu pro algu hu hauia de dir!) ^^

    ResponElimina
  6. amb aquella sana enveja que provoca llegir-vos i veure-us rodant pel món, us envio un petonàs. Segur que són moltes les descobertes i les aventures. Un regalàs personal i de parella. Ja us ho dic... quina sana enveja que feu!

    ResponElimina
  7. Hola tamarros! molts ànims pel súper treking, des del sofà de casa us envien molta força! arribareu justet per saber com ha anat el barça- madrid i qui ha guanyat les eleccions!!!! molts besitooosss

    ResponElimina
  8. suposo que ara degueu estar en ple disfrute de la sortida. molts petons i molta forsa desde l'emisferi sud

    ResponElimina
  9. IEP, VAYA VIATGE MÉS XULO, PAREU COMPTE AMB LES VOLTES QUE DONEU, NO FOS CAS QUE US MAREGESSIU, AU DISPRUTEU-HO MOLT

    WWW.LOSCOMEPIEDRASVOLADORES.BLOGSPOT.COM

    ResponElimina
  10. avui fa un di amolt maco. espero que vosaltres tambe el pugueu disfrutar molt, no se si la primavera nostra s'assembla algo amb la vostra tardo em sembla que s'atansa bastant. ja ens ho explicareu. petonets desde el sud

    ResponElimina
  11. Ei penya, Barça 5 - Madrid 0 !!
    Va ser un repàs de campionat !!
    Salut, Joan Sintes

    ResponElimina