14 de novembre 2010

ÍNDIA: dades pràctiques

Diners:
  • Si viatgeu des d’Anglaterra i teniu pensat anar a l’Índia, no bescanvieu rúpies índies perquè el Regne Unit en té prohibida la seva circulació. Suposem que és degut  al seu aspecte, els bitllets són bastant semblants als de la lliura.
  • Es poden canviar diners a tots els aeroports de l’Índia, però aconsellem que sigui una quantitat reduïda si no es volen perdre moltes rúpies amb la transacció. El canvi dels aeroports acostuma a ser dolent. Prova d’això ho corroboren les 57INR/€ que vam aconseguir a l’aeroport de Delhi front les 62INR/€ que ens van donar a una oficina de canvi a la zona del Main Bazar al costat de l’Estació de Trens de Nova Delhi.


La gent:
  • Primer desconfia, després desconfia i finalment torna a desconfiar. Quan t’ofereixen algun servei pel qual tu estàs interessat, és bastant convenient que no diguis que sí al primer perquè té la claven.
  • Són bastant pesats amb els guiris, bàsicament perquè a les grans ciutats l’afluència és notable i hi deixem força diners. S’han de negociar a la baixa tots els preus, de l’ordre d’un 25%.
  •  Si es té algun dubte sobre la direcció a seguir o on es troba tal lloc o tal hotel, pregunteu als policies que porten un uniforme de color marró tirant a caqui. A nosaltres ens va funcionar sempre. 

Hotels:

Delhi Namaskar Hotel: Al Main Bazar a 3min de la ND Train Station. 400INR/hab. 
Agra Sheela Inn: A 800m del Taj Mahal per la carretera de la porta Est. 600INR/hab. (Si hi ha lloc a l’Hotel Sheela millor perquè es més acollidor i està a 1min de la porta Est).
Varanasi Elena Hotel: just al costat del Ganges i a 3 min del Ghat principal. Les habitacions amb vistes al riu són més cares. Nosaltres vam agafar-ne una sense vistes per 400INR. Té un restaurant a la terrassa amb vistes al Ganges.

Desplaçaments:
  • Els desplaçaments amb tren estan molt bé relació servei i preu. S’ha de tenir present que hi ha molts tipus de bitllets segons classes. Nosaltres vam optar per la Sleeper Class, una de les baratetes. No és còmoda però en trajectes llargs et pots estirar. Per saber-ne més sobre els trens indis consulteu la pàgina següent: http://www.seat61.com/India.htm
  • S’han de reservar/comprar els bitllets amb força antelació si no es volen tenir sorpreses. No es poden comprar els bitllets per Internet a no ser que tinguis un compte bancari del que indiquen (no són cap dels nostres habituals). Per reservar els bitllets s’ha de recórrer a la International Tourist Bureau. A Delhi està a l’estació de trens de ND a la primera planta (no feu cas a cap persona de fora de l’estació que us indiqui on és l’oficina o que aquesta ara s’ha canviat de lloc; tot es fals.)
  • Els busos locals són una alternativa sempre i quan la distància a recórrer no sigui molt gran (si coincideix amb alguna festa local o estatal, oblideu-vos del bus perquè van a rebentar).


Delhi-Agra: Tren (Sleeper Class/3h/140INR/pax)
Agra(Tundla)-Varanasi: Tren (Sleeper Class/11h/245INR/pax)
Varanasi-Sunauli: Tourist Bus (11h/500INR/pax)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada