09 de novembre 2010

Dos dies per Varanasi

A la ciutat sagrada de Varanasi li hem dedicat dos dies. Vam arribar-hi amb tren ahir de bon matí després de 10h + 2h de retard amb tren. El tren una odissea, però ara no ho descriurem.
Varanasi, sota el nostre punt de vista, té dues maneres de ser passejada: la primera, resseguint el Ganges (Ganga, li diuen ells) i anar de Ghat en Ghat veient els diferents rituals. La segona, per dins de la ciutat pròpiament dita, visitant els temples que té.
Ahir vam fer-ho de la primera manera. Després de trobar un hotelet (Hotel Elena) molt correcte al costat del Rana Ghat, súper cèntric, ens vam dutxar i vam esmorzar a la terrassa veient el Ganges. Després vam dedicar el matí a caminar de Ghat en Ghat i observant la gent. Alguns es banyaven al riu per purificar-se, d’altres rentaven la roba i estenien els saris de colors a les escales i baranes, alguns s’ensabonaven de cap a peus per fer-se nets, d’altres seien al costat del Ghat i pintaven el tercer ull en colors vius amb pigments naturals a d’altres persones, d’altres simplement no feien res o bé seguien els turistes. Vam arribar-nos caminant fins al Manikarnika Ghat, que és el principal lloc de cremacions. Les 24h del dia hi ha cremacions i l’activitat a l’entorn és constant. Realment als nostres ulls impacta.
Al vespre vam agafar una barqueta per als dos i ens van portar altre cop pel riu (de nit no es veu tan brut). Al Ghat principal, Dashashwamedh Ghat, hi feien un espectacle i ens hi vam estar una estona mirant-lo des de l’aigua. Uns Bramans (no sé si s’escriu així) feien danses amb foc i feien sonar campanes i molta gent deixava anar espelmes que suraven pel riu. Després vam veure el crematori, aquest cop de nit i des de l’aigua, i vam tenir la sort de sentir una explicació detallada sobre tot el ritual i els diferents simbolismes per gentilesa d’una barca amb un grup organitzat de castellans.
Avui, per contra, hem fet la passejada per dins la ciutat. Amb el tuc-tuc del Carlos (es fa dir així pels guiris from spain) hem vist diferents temples de la ciutat i ens ha fet una explicació d’alguns dels déus i símbols principals de l’Hinduïsme. També ens ha dut al barri musulmà on teixeixen la seda i on fan les famoses prendes de seda de Varanasi.
Avui al vespre hem tornat a baixar al riu a veure els Bramans, aquest cop de més a la vora. El públic era una mescla entre indis d’aquí i d’arreu i occidentals carregats amb càmeres reflex.
Demà al matí a les 8.30h marxem ja cap a la frontera amb Nepal. Agafarem un autobús d’unes 11h que ens ha de portar a Sanauli, on creuarem la frontera a peu i pagarem el visat, abans de fer nit en alguna població fronterera i propera a Lumbini, lloc de naixement de Buda.




12 comentaris:

  1. Ei tamarrus... les fotos molt xules i estem molt contents de que gairebé tots els dies ens expliqueu les vostres aventures pel món!
    Lo de les ceremònies al riu, crematoris... etc ens ho havíen explicat, només esperem que no us hagueu mullat de "l'aigua sagrada", ja,ja,ja...
    Molts besets i fins al pròxim comentari!

    ResponElimina
  2. Com mola, la vida pot ser meravellosa, el riu granges, poder no tant.

    ResponElimina
  3. ja tinc ganes de veure les fotos de la coronació del pic anaspurna

    ResponElimina
  4. Avui m'he n'he enterat de que teniu blog!!! no ho sabia i es genial! m'encanten les fotos que aneu afegint i hem quedo fascinada de cada comentari que escribiu!!
    Un abraçada de la família de cal verge!!

    ResponElimina
  5. Molt xulo tot el que aneu explicant!! Encara q sigui el meu primer (o un dels primers... ara no ho se...) segueixo el blog puntualment per enterar-me de totes les vostres aventures... totes divertidissimes!
    Bueno, q segueixi anant aixi de be! Laia, suposo que deus estar amb l'orgull ben pujadet amb aixo que a els indis els hi moles no? :)
    Bueno Tamarros, a gaudir!

    ResponElimina
  6. quants colors!!!! M'ENCANTA! I lo del tren.... segurament va ser pitjor que el submarinisme oi Laia???? ; )

    UNA ABRAÇADA!

    ResponElimina
  7. Eeeeei! tranquils pernils que l'aigüeta del "granges" no ens va escatxinar.
    Només hi ha una cosa més agobiant que el submarinisme i ha estat el dia d'avui. Ja us ho explicarem al post de curiositats!!
    Records a cal Verge!!!

    ResponElimina
  8. que tal, com va tot ahir vaig ser una mica escueta ja que la roser em va explicar com poder parlar amb vosaltres . dir-vos que cada dia a l´arrivar casa el primer que vaig es mirar el vostre blog . les fotos son al.lucinants , la roser ja m´ha explicat com mirar-les totes . parlem el cap de setmana . molts besitos . adeu .....

    ResponElimina
  9. que vaigui tot be a la passejada ... os trobarè a faltar . fins aviat . un besito .

    ResponElimina
  10. Lai, Joan
    Que xulo tot el que conteu, quins colors les fotos i quines aventures!!!
    Ens agrada molt seguir els vostres passos
    Esperem news d'Annapuna

    els de Cardedeu

    ResponElimina