20 de setembre 2010

Quina ruta seguir?

Aquesta va ser una de les grans preguntes que ens vam fer un cop decidits a obrir parèntesi. Per on començar? què volem visitar? quan et planteges fer "la volta al món" te n'adones que hi ha tantíssims llocs per on voldries caminar que sis mesos són un suspir i prou. Però bé, això a la vegada és tot un repte perquè has de fer casar temps, ganes i pressupost en una ruta.

El primer que vam fer va ser mirar blocs, guies, mapes i parlar amb la gent que havia estat en països que ens interessaven. A tot això li vam sumar els nostres "somnis", és a dir, allò de "no em puc morir sense haver vist..." i d'aquí vam anar triant: que si el Taj Mahal, el trekking dels Annapurna, els arrossars de Vietnam, un massatge tailandés a Bangkok, Myanmar i la seva gent, el Pnom Penh de l'Agus, estirar-nos en una platja paradisíaca i nedar entre peixos de colors, veure Nova Zelanda, el Machu Picchu, visitar l'Anton, l'Anya, la Jana, la Verònica i l'Anton petit a Bariloche... Com que el pressupost és part important del viatge, bona part dels països havien de ser de baix nivell de vida perquè ens sortís econòmic i poder compensar així les despeses d'altres indrets més cars. 

Un cop feta la "llista" vam haver de decidir en quin sentit faríem la ruta. I aquí hi intervé el clima. Com que a l'Àsia l'època de pluges pot condicionar bastant el dia a dia, vam veure que el novembre era bona època per començar en sentit Àsia i acabar per Sud-Amèrica quan allà comença la tardor. Així també ens asseguràvem que Nova Zelanda ho veuríem durant l'estiu. Per tant, la ruta a seguir, aproximadament, seria: Índia, Nepal, Tailàndia, Myanmar, Vietnam, Cambodja, Fiji, Nova Zelanda, Bolívia, Perú, Xile i Argentina. Els dies que passarem a cada lloc no ha estat tant fàcil de definir... però amb l'ajuda de la Lonely Planet i els blocs i fòrums d'internet ho hem pogut perfilar bastant acuradament. 

En la definició final del trajecte també hi va influïr el paquet de vols que vam agafar amb l'agència anglesa Round The World Flights, amb qui hem contractat els 5 vols més grans del viatge per un (creiem) bon preu vist altres opcions. Els vols que tenim agafats són London-Delhi, Bangkok-Fiji, Fiji-NZ, NZ-Santiago de Chile i Buenos Aires-London. La resta queda obert a la pseudo-improvització i al que/qui ens anem trobant i ens vingui de gust pel camí. 

Ja tenim ganes que comenci la ruta dels tamarros!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada