09 de febrer 2011

Fiji: dades pràctiques


Diners

A Fiji hi ha Fiji Dòlars (FJD) i aquí només es pot pagar amb aquesta moneda, així que toca canviar diners en efectiu o bé treure d’un caixer, que a Nadi n’hi ha bastants.
Si es preveu anar a les illes petites, cal portar l’efectiu que es preveu gastar perquè sinó amb targeta (alguns llocs no en tenen) cobren una petita comissió.
Els preus del beure i altres coses són força més cars als resorts que a Nadi, o sigui que és millor comprar aigües, snacks i altres coses que es puguin necessitar abans de marxar de Viti Levu.


La gent

Són feliços. Riuen tot el dia. I van “on Fiji time”. Això vol dir que no hi ha massa presses per fer res ni tampoc massa puntualitat, però són de tracte fàcil i tranquil. No us espereu que les fijianes siguin tipus caribenyes perquè són més aviat el contrari: matalots tirant a matxots en general.
A Nadi hi ha una gran població índia, gairebé més gran que la fijiana, conseqüència d’haver estat colònia britànica.


Hotels

Nadi: Downtown Backpackers. 60 FJD hab doble amb a/c i bany. 10 min d’internet gratis i la resta pagando. No el recomanem, creiem que és millor anar a Denarau.

Mana: Sereana’s Backpackers. Uns 100 FJD caseta al mig del poble amb bany i menjars inclosos. Només hi ha llum de 19 h a 3 h. És un “resort” amb poca pinta de resort, posat al mig del poble i gestionat per gent d’allí, molt casolà i agradable. L’illa és la que ens ha agradat més de totes amb diferència!

Malolo: Walu Beach Resort. Uns 200 FJD buré privat amb bany i menjars inclosos. També inclou el material d’snorkel, kayak i altres coses. Els burés són fantàstics i el menjar força bo.

Bounty: Bounty Island Resort. 275 FJD buré privat amb bany i menjars inclosos. El buré és més justet que a Malolo però també inclou el material d’snorkel, kayak i altres.


Desplaçaments

Els desplaçaments entre illes es poden contractar tots de patac si ho reserves en algun lloc de tours. A la zona de Yasawas opera l’Awesome Adventures amb el Bula Pass, però a la zona de Mamanucas, on vam anar nosaltres, hi ha diverses companyies privades i més barates que fan aquests serveis inter-illes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada