06 de desembre 2010

Yangon


Ahir vam arribar a l'antiga capital de Myanmar, Yangon. Havíem quedat al migdia amb els dos nois de BCN, el Lluís i el Víctor, per dinar junts i després agafar un taxi cap a l'aeroport de BGK. Al cap d'una bona estona de fer cues al control de passaport i de seguretat vam aconseguir agafar el vol que ens va portar fins a Yangon. A les 8 arribàvem a l'Hotel Whitehouse i només ens va donar temps d'arribar-nos fins a China town per fer uns fideus i passejar-nos per les paradetes de carrer que sembla que no tanquin mai.
Vam decidir que era massa aviat per anar a dormir i per matar el temps ens vam ficar a jugar a cartes a la terrassa de l'Hotel. Entre partides de Dumbul (el joc que vam aprendre durant el trekking dels Annapurna) vam conèxer una dona anglesa que ens va estar explicant que havia estat 8 anys de la seva vida meditant al Nepal, just al monestir budista que vam visitar a Kathmandú (és que el món és un panyuel). A la 1 ens ficàvem al llit.
Avui, havíem de fer el canvi de USD a Kyats, comprar els bitllets de bus per anar a Kalaw i visitar la Pagoda de Shwedagon. Les dues primeres tasques les hem fet acompanyats d'en Moung Moung, un senyor que ens hem trobat pel carrer i ens anava explicant la seva vida i dirigint-nos als llocs on volíem anar. Hem fet el canvi de diners al sector musulmà dels canvistes perquè els indis no ens han fet bona pinta. El tema del canvi de moneda a Myanmar és tot un xou: el canvi real és de 400 kyats per cada USD, mentre que al carrer és d'entre 840 i 900 kyats per USD. Per tant, la gràcia està en trobar un canvi prou alt però un tio que sembli honrat perquè no et mangui algun bitllet durant el canvi. Voltant pel centre, els canvistes assalten els turistes per intentar conseguir dòlars i es passegen amb feixos enormes de bitllets pel carrer.


De la Shwedagon Pagoda, no cal dir res més a part que és una construcció de 98m d'alt, folrada d'or, amb pedres precioses incrustades i que es veu des de tota la ciutat. Un lloc de culte budista amb una gran activitat de dia i de nit.






9 comentaris:

  1. sabeu si després dels 8 anys de meditació la dona va arribar amb alguna conclusió vital? per cert us estan trucant del programa de radio aquell o que? que tenim ganes de sentir les vostres intervencions!

    ResponElimina
  2. Ei nois!! Per aqui no us deixem de seguir la pista!
    Bonissims els videos... Tant el de Laia "Carbonero" Guasch com el de "Mejores adelantamientos" xD
    Q seguiu igual o millor!!

    P.D: Balta, aquest com q no te fotos, si que l'has llegit no? xD Que sapigueu que aquest putilla no us llegeix... nomes mira les fotos i s'en fot dels que us llegit! xD

    ResponElimina
  3. aqui apun d'entrar a l'estiu i va nevar el divendres. una passada. no us tenta?. som-hi¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  4. Laia, Joan, ens encanta seguir-vos. Avui jo també he fet una mena de briconepalés i he pensat amb vosaltres.
    Us envío una info per si us pot servir
    http://www.couchsurfing.org/
    En aquesta plana esta apuntada gent que ofereix casa seva per rebre visitants a dormir, funciona a tot el món. feu un cop d'ull per si ho necessiteu com a plan B
    Fins la propera
    Petons com canalons
    Els de Cardedeu

    ResponElimina
  5. ja estan tots el nens de vacances. de fred no en fa pero hi ha bastant vent. petonets carinyos. que disfruteu molt¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  6. Dioooooooooooooos, vaya plan us eu montat eeh, jo també ho vull fer aixó de fer la volta al món, bueno..per les fotos es veu que hos ho esteu pasann de coonya:)
    jajaj bueno millor.
    ja cal que aneu apuntant lo que feu cada dia ehh, perk aixi quan ens u agueu de explicar tot, us será + facil:)
    bueno nose que dir aixi que adeeeuuu!
    que us u paseeeeu geniaaal, adeeeeeu, petttonns i ja niré comentan:), adeeeu(per 3 cop.)
    i com que a la tercera va la vencida akesta es de vritat:)
    petonns!

    ResponElimina
  7. walaa!! kina diferència de preu a l'hora de canviar bitllets!! segur que tots els que us van donar eren de veritat?? jeje

    ResponElimina