25 de desembre 2010

Nadal a Cat Ba

Illa de Cat Ba. Porta d'entrada a la badia de Halong, patrimoni de la humanitat. Aquí hi hem "aconseguit" arribar pels nostres propis mitjans, i diem aconseguit perquè al vietnam és mil vegades més fàcil enganxar-se a un tour organitzat tipus "3 days - 2 nights - sleep in the boat and come back - drinks not included" que viatjar com un vietnamita més. El turista no té nom propi, sinó que es diu dòlar, euro o dong. Res més.

Així doncs, després de desxifrar d'on sortien els busos locals, vam agafar-ne un fins a Haiphong i d'allí una barca lenta fins a l'illa de Cat Ba. Agafar la barca va ser un cristo (no us podeu perdre el següent post de curiositats perquè el que ens va passar ha passat a ocupar el primer lloc al rànking d'anècdotes).

L'illa en sí és "tranquil·la" tot i que el paisatge urbà podria ser la "Marina d'Or" de Vietnam (què guai!). Hi ha un únic poble gran que està ple d'hotels alts (pel que estem acostumats) i un parell de resorts tipus Benidorm a les cales. Un xoc que no ens esperàvem. A banda d'això, però, es pot llogar una moto com hem fet avui i rondar per les carreteretes de l'illa. Hem llogat la moto d'un home que passava per allà. Ens ha parat al mig del carrer i després de senyalar-nos la seva moto i dir un preu, l'hem agafat. Bé, ja us anticipem que el Vietnam promet de cara a les anècdotes i, evidentment, amb la moto també ens n'ha passat una. De fet la primera no ens ha durat ni cinc minuts, però això ja ho explicarem al proper post de curiositats (se us ha girat feina).

Avui, doncs, hem explorat l'illa de punta a punta per les carreteretes, entre penyots calcaris folrats de vegetació i palmeres, camps d'arròs i granges d'aqüicultura. També hem fet una passejada pel parc natural fins a una torre i hem visitat una cova que va servir d'hospital militar durant la guerra del Vietnam. L'home que ens ha obert la cova i ens ho ha explicat havia estat soldat durant la guerra i havia viscut en aquella cova, equipada fins i tot amb cinema i sala de ping-pong. Ara només hi queden les sales buides amb la humitat i les bombetes que ho il·luminen tènuement.





3 comentaris: